Odkedy som čítala na nejakom fóre alebo facebooku alebo kde správu jednej ženy, ktorá zhubla a písala niečo v zmysle, že k tomu stačilo neviem-čo, ale nemusela jesť ani tu hnusnú pohanku, sa zo mňa stal zarytý propagátor pohankových kaší. Zatiaľ hlavne v súkromnom sektore. Pohanková kaša tu už bola, ale keďže ju máme takmer každé ráno, musím proste venovať príspevok aj inej variante.
Pre dve osoby som spotrebovala:
- cca 140 g pohankovej kaše – ak sa chystáte na premiéru, dajte si tú námahu zohnať pohankovú kašu od Šmajstrla, ktorá je jednoznačne najlepšia (zdravé výživy), druhá v poradí Nomina a ostatné sú docela hnusné
- cca 1 lyžica sirupu agáve (alebo iného sladila)
- cca 200 g ostružin neboli beskydských malin ako som bola poučená
- 1 banán
- 20g nejakej vysoko% čoko (nech to není samý cukor)
- škorica
Príprava kaše je veľmi zložitá a hneď ma preberie. Instantná kaša sa nasype do misky a za stáleho miešania sa pridáva zovretá voda do požadovanej hustoty. A rátajte s tým, že ešte vždy zhustne pri chladnutí. Potom tam primiešam onen agáve. Kašu nalejem na nakrájaný banán a posypem škoricou, ostružinami a nakrájanou čokoládou (ach my čokoholici:-)
Zase nejaké numera, kto by sa bál, že priberie… 1656 kJ, 11 B, 76 S, 7 T/porce
Pingback: Zoznam receptov | Simply jídlo